Orașul Siguranței – cum ne protejam copilul?

Atelier ORASUL SIGURANTEI

Atelierul îi învață pe copii un set de reguli de comportament despre siguranța în oraș – ce înseamnă să fie în siguranță, cum să recunoască, să evite și să gestioneze un eventual pericol care ar putea apărea atunci când nu sunt însoțiți.

 

Ce vom face?

– Personaje istețe și amuzante, joculețe experiențiale hazlii și eficiente, tehnici de gestionare a fricii și panicii, toate inofensive pentru copii, ne vor insoți în călătoria noastră prin Orașul Siguranței;

– În prima parte a atelierului, sub titulatura „Hai-hui prin oraș”, ne vom juca și vom învăța cum să acționăm și să reacționăm în situația în care ne-am rătăcit de părinți;

– După pauza de deconectare, vom aborda răpirea, în două activități diferite: „Povești cu tâlc pe la năsuc” și „Vrei să mergem undeva? Stai, s-o-ntreb pe mama mea!”;
– Ne vom distra și vom învăța cum să recunoaștem ispitele și cum să le refuzăm;

– Vom identifica „străini buni” și vom căpata autonomie în luarea deciziilor potrivite într-o situație în care noi suntem propriul ajutor.

Atelierul „Orașul Siguranței” face parte din Programul „Învăț să cresc în siguranță” – avizat de Ministerul Educației Naționale – înscris în CAERI 2019 la numarul 1371 prin Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 3016/09.01.2019, Anexa 9.
Din program fac parte și atelierele Emoții Colorate, Călătorie spre centrul Pământului și înapoi, Cu zebra prin oraș și cursul Be SMART.

*Atelierul poate fi organizat și ca activitate în Școala Altfel, la sediul firmelor sau în grădinițe. Vezi detalii mai jos.

Cheamă-ne să facem totul altfel în Școala Altfel!

Atelierele din Școala Altfel se derulează la costuri inferioare celor practicate in mod curent.

Oferta de preț variază în funcție de criterii precum orașul în care se desfășoară programul (distanța), numărul de copii participanți, numărul de programe derulate în Școala Altfel).

Folosește formularul de contact și CERE O OFERTĂ pentru Școala Altfel. Ne lași datele de contact și te contactăm curând pentru a stabili împreună detaliile organizării unei ore didactice Altfel.